luni, 15 octombrie 2007

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata(reteta Poca -forum culinar.ro)



INGREDIENTE


200 gr margarina, 1 pahar de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua, 1/2 sticluta esenta de rom, 300 gr faina, 50 gr amidon, un pliculet praf de copt, 1/2 pahar lapte caldut, o ciocolata de 100 de gr.(alba, cu lapte sau amaruie-dupa preferinte)

Se freaca margarina topita cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat cate un ou.
Se amesteca faina cu amidonul si praf de copt si se introduce pe rand in compozitie(se amesteca cu mixerul).Se adauga laptele caldut. Se mai poate pune lapte in completare daca este nevoie.
Se rade pe razatoarea mica ciocolara si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor.Se pune in tava si se coace la 180 gradeC, aprox. 40-45 min.
In poze eu nu am folosit o tava de chec obisnuita ,am folosit o tava in forma de coronita .


Aici dupa ce l-am scos din cuptor





Aici glazurat cu cicolata alba-tot ciocolata alba rasa am adaugat si in compozitie





Aici am adaugat ciocolata cu lapte in compozitie...












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame