luni, 15 octombrie 2007

Chec Tigru

CHEC TIGRU(reteta Poca-forum culinar.ro)


INGREDIENTE


250 gr unt ( margarina), 250 gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, 4 oua, 250 gr faina, 50 gr amidon, 1/2 plic praf de copt, 75 ml lapte, 2 linguri cacao.


Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine. Se inglobeaza pe rand ouale ( intregi).
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, si se inglobeaza in aluat, alternand cu 50 ml lapte
Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati se pune restul de lapte plus cele doua linguri de cacao
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se aseaza compozitia in felul urmator: in centrul formei se pune cate o lingura de aluat galben, apoi exact peste ea se pune o lingura din aluatul maro si tot asa se continua sa se adauge alternativ lingura cu lingura, tot numai in centrul tavii de chec.(aluatul se va intinde singur spre marginile tavii, de aceea pt a se obtine efectul”dungi de tigru”, trebuie sa se pastreze “centrul” tavii,punandu-se in centru, si numai in centru, lingura peste lingura din aluat)
Se coace la 180 de grade C aprox. 1 h si 20 min.Dupa 40 de min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda deasupra, si se continua coacerea.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame