vineri, 19 octombrie 2007

COZONAC IMPLETIT

COZONAC IMPLETIT
(retea Anat culinar)
Ingrediente:

Aluat
600 gr faina,200ml lapte, 2 galbenusuri , 1 ou intreg, 150 gr unt sau margarina, 200 gr zahar,coaja rasa lamaie si portocala, 40 gr dojdie proaspata(daca se foloseste drojdie uscata se lasa mai mult timp aluatul la crescut)


Umplutura
3 linguri cacao si 5 linguri zahar

Mod de preparare

Laptele se incalzeste putin,untul se topeste la microunde.
Intr-un vas se face maiaua: laptele cu 2 linguri de faina, 1 lingura zahar si cu drojdea se amesteca si se lasa 15 min la crescut .

Restul ingredientelor se pun toate intr-un castron(cu exceptia untului care se adauga treptat in timp ce se mixeaza)

Dupa 15 min se pune si maiaua si se amesteca totul cu mixerul, aprox. 10 min(sau pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului cu usurinta).


Se pune la crescut intr-un loc caldut, aprox 1 ora(sau cat este nevoie, important este ca aluatul sa-si dubleze volumul).
Dupa ce a crescut se mai framanta putin iar apoi se imparte aluatul in 4 parti egale.Acestea se intind , se ung cu putin unt topit, si deasupra lor se presara zaharul amestecat cu cacaoa.Se ruleaza .



In final vom avea 4 rulouri.Pe acestea le impletim cate 2, si le asezam in tava de cozonac.Tava va fi in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina(eu am folosit tavi de yena, asa ca am uns doar cu unt).Deasupra se ung cu ou(batut bine in prealabil).


Se coc 40-45 min la 180 grade C (se verifica daca sunt coapte, pt ca depinde mult de cuptorul fiecaruia). Daca se rumenesc prea tare se acopera deasupra cu folie de aluminiu, si se continua coacerea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame