luni, 15 octombrie 2007

Negresa

Photobucket

INGREDIENTE:
(reteta Poca-forum culinar.ro)

1 ou, 1 cana zahar, jumate cana ulei, 1 cana lapte (caldut), 2 cani faina,
1 praf de copt, 3 linguri cu gem, 3 linguri cacao.

Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul. La final se adauga faina cacaoa si praful de copt.

Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace in cuptor la 175 de grade C, aprox.35 de minute .Se verifica cu scobitoarea pt a vedea daca s-a copt.

Se lasa in tava sa se raceasca. Cand este rece se topeste o ciocolata (alba, cu lapte, amaruie-dupa preferinte) si se intinde deasupra. Se portioneaza inainte sa se intareasca ciocolata complet.
Se poate decora in diverse moduri.......





Se poate realiza chiar si in forma rotunda(am folosit-o in loc de blat de tort)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame