luni, 15 octombrie 2007

O noapte la Venetia


INGREDIENTE:

Blat 1

6 albusuri se bat cu 6 lg.de zahar,100 gr. nuca de cocos, 5 lg.faina. Se pune in tava tapetata cu
hartie de copt.





Blat 2

4 oua, 4 lg.zahar, 4 lg.faina,1/2 praf de copt, 2 lg.cacao. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile, iar la final cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.




Totul se toarna in tava peste compozitia de la blatul 1, si impreuna se introduc la cuptor. Se coace aprox. 35 min la 180 C.


Crema:
6 galbenusuri,150 gr zahar,5 lg lapte se fierb pe abur. Un pachet de unt se freaca spuma separat si apoi se adauga treptat in compozitie cate o lingura de crema fiarta pana cand se omogenizeza complet.
Crema se aseaza peste blatul rece si se pune prajitura 2 ore la rece. Dupa ce s-a intarit crema se toarna deasupra glazura.

Glazura:
200 gr ciocolata topita- se intinde uniform deasupra cremei.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame