joi, 18 octombrie 2007

Prajitura cu nuca



Ingrediente

Pt foi:
1 galbenus, 400 gr. faina, 250 gr. margarina, 100 gr zahar, 3 linguri lapte sau smantana, 1 praf de copt, coaja rasa de la o lamaie.
Se framanta toate impreuna si se fac 2 foi.
Se aseaza in tava prima foaie si se unge cu gem de caise.

Pt umplutura:
Se bat 5 albusuri de ou cu 3 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat ,apoi se amesteca cu 250 gr nuca macinata.
Se pune umplutura peste prima foaie iar peste ea se pune cealalta foaie.
Se coace la 180 grade C, aprox 40 min.

Glazura:
4 galbenusuri se freaca cu 200 gr. zahar.
Se scoate prajitura din cuptor , se toarna peste glazura din galbenusuri si se mai introduce prajitura in cuptor pt inca 5 min.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame