marți, 16 octombrie 2007

Prajitura lemon



INGREDIENTE

Blat
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 lingurite da coaja de lamaie rasa,1 ciocolata cu lapte.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile cu zaharul , apoi se dauga pe rand galbenusurile alternativ cu uleiul si coaja de lamaie. Se adauga la final faina amestecata cu praful de copt, si se amesteca usor de sus in jos.


Se pune intr-o tava cu hartie de copt, si se coace la 180 grade C, aprox.35min (se verifica cu o scobitoare daca s-a copt).

Se topeste ciocolata si se unge cu ea blatul.


Crema

2 galbenusuri, 2 budinci cu gust de frisca,1 litru lapte, 6 linguri zahar,200 ml frisca lichida,2 linguri cu varf amidon, coaja rasa de la o lamaie, 1 pliculet gelatina.



Galbenusurile , zaharul,laptele, cele 2 budinci ,amidonul si coaja rasa de lamaie se pun intr-un castron si se amesteca bine cu mixerul,

apoi se pun pe foc(la foc mic) si se fierb pana se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se lasa la racit

Separat se bate bine frisca. De asemenea se inmoaie plicul de gelatina in ½ cana apa.

Se amesteca budinca racita cu frisca, incet, de sus in jos.La final se adauga gelatina,pe care in prealabil o incalzim(atentie nu se fierbe!!!!)pana se topeste complet.Se amesteca usor pana la omogenizare completa.Se aseaza crema peste blat iar deasupra se presara ciocolata rasa sau bastonase decor (de ciocolata).





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame