marți, 16 octombrie 2007

Tarta cu piersici



INGREDIENTE

Blat
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 5 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 lingurite da coaja de lamaie rasa.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile cu zaharul , apoi se dauga pe rand galbenusurile alternativ cu uleiul si coaja de lamaie. Se adauga la final faina amestecata cu praful de copt, si se amesteca usor de sus in jos.
Se pune intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace la 180 grade C, aprox.35min (se verifica cu o scobitoare).

Crema
2 budinci de vanilie preparate conform instructiunilor de pe plic
1 borcan compot de piersici felii, 1 plic tort gelee rosu(sau orice gelatina rosie din comert)

Peste blatul rece se pune budinca cand este calduta(deci nu e intarita complet), apoi se pun feliile de piersici din compot, iar deasupra se toarna gelatina rosie .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame