miercuri, 31 octombrie 2007

Tort baton de ciocolata/Cake with Home Made Chocolate

Tort baton de ciocolata


Azi(daca tot a fost ziua mea) m-am jucat putin si mi-am facut un "tort" din desertul meu preferat-baton de ciocolata(sau ciocolata de casa,asa se mai numeste)

Ingredente:
250gr lapte praf, 500gr zahar, 100 ml apa, 50 gr unt, 2 linguri cu vf. cacao(sau cata doriti)
Se pun pe foc intr-o oala apa, zaharul ,untul si cacaoa.Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se adauga laptele praf si se amesteca bine.Se toarna in tava si se taie in patrate egale.

Aici eu am facut 2 portii, in una am pus cacao, in cealalta nu, si le-am turnat pe rand intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu folie de plastic.Am turnat prima- compozitia alba, si am lasat sa se intareasca, apoi am facut cealalta portie de baton cu cacao si am turnat-o peste cea alba.
Am ornat cu decor din ciocolata si trandafir din lapte praf.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame