vineri, 2 noiembrie 2007

Cornulete cu nuca si vanilie

CORNULETE CU NUCA SI VANILIE(reteta Afrodite forum culinar.ro)-in poza sunt fursecurile cu nr. 5


Ingrediente:
- 250 g faina
- 1 galbenus ou
- 1 priza sare
- 2pac. zahar vaniliat
- 80 g zahar pudra
- 100 g nuci (din care doriti) ,macinate
- 200 g unt sau marg.

Mod preparare.

Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat ,galbenusul de ou,se adauga priza de sare,nucile si faina.Totul se framinta bine,se impacheteaza in folie de nailon si se pune la rece pt. 1 ora.

Se formeaza din aluat cornulete si se coc .

Se pudreaza cu zahar vanilat(pudra)

Din acest aluat se pot prepara si fursecuri in forma de nuci.In loc sa se modeleze cornulete se fac niste bile mai mici si se modeleaza in formele de nuci.In acest caz se pot umple cu ciocolata topita amestecata cu nuca macinata.In loc de nuca simpla se poate folosi nuca de cocos!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame