marți, 13 noiembrie 2007

Coronita profiterol

Blat de aluat oparit(ecler) si crema tip "cremsnit"


Ingrediente blat:
130 ml apa,100 gr untura (sau unt), 100 gr faina, 4 oua(de marime medie)

Apa ,untura si un vf de cutit sare se pun pe foc pana se topeste untura.Se ia de pe foc si se adauga faina toata odata.Se amesteca bine de tot pana se incorporeaza toata faina. Apoi se adauga ouale unul cate unul.
Se pregateste o tava(rotunda)pe fundul careia se aseaza hartie de copt.Se stropeste cu putina apa hartia de copt.Aluatul se spriteaza in tava, in forma de rozete, de jur imprejurul tavii, destul de aproape una de alta pt a se uni.(mie nu mi s-au unit toate, era mai usor daca reuseam, deoarece puteam sa tai un singur capac pt toata coronita!)Asa se procedeaza la aceasta reteta de "coronita", dar daca doriti sa faceti ecler simplu se pot sprita bastonase de 10 cm lungime, sau pur si simplu se pun gramajoare din aluta, cu o lingurita ,in tava.

Eu am mai pus si in mijloc o coronita mai mica, sa aiba si baietelul meu coronita lui personala:))

Se coc la foc mediu, aprox.50 min.
Aici eclerurile in cuptor......


Crema
Se prepara o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si se mai adauga 3-4 picaturi de esenta de portocale.Se lasa sa se raceasca complet. Se bate 200 ml frisca.(trebuie sa fie batuta bine,sa fie mult mai tare decat atunci cand o folosim sa ornam un tort ,de exemplu) Frisca se amesteca usor cu budinca.
Coronita de eclere se taie in doua .Eu nu am reusit sa fac asta, asa cum scria in reteta originala, deoarece am pus rozetele prea departe una de alta si nu s-au unit toate.Asa incat a trebuit sa tai capacele individual. Se umple cu crema, deasupra se aseaza cealalta jumatate. Se spriteaza deasupra "capacului" aveline din frisca. Apoi se stropeste cu ciocolata topita. Se orneaza cu figurine decor din ciocolata.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame