sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Prajitura cremoasa cu ciocolata

(reteta Anat-culinar.ro)
Ingrediente

Blat: 260 gr faina, 25 gr. cacao, 1 lgt praf de copt, 1 lgt bicarbonat, 215 gr zahar, 113 gr unt sau margarina,2 oua, 250 ml lapte


Umplutura de branza: 250 gr branza philadelphia cu continut redus de grasime, 50 gr zahar

Glazura: 360 gr zahar, 125 ml lapte, 100 gr ciocolata amaruie .Se topeste ciocolata cu laptele apoi se freaca bine cu zaharul.Se toarna peste prajitura rece.

Se freaca branza Philadelphia cu zaharul.

Apoi se freaca margarina cu zaharul , se adauga pe rand ouale, apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt+bicarbonat,alternativ cu laptele. Se obtine o compozitie cremoasa din care jumatate se intinde in tava.


Peste jumatatea de blat negru se intinde crema de branza. E mai usor daca se aseaza gramajoare cu lingurita,din loc in loc, si apoi se niveleaza.
Deasupra se aseaza cealalata jumatate de blat negru

Se niveleaza bine....si se introduce la cuptor la 180 grade C, timp de 1 ora.(atat a durat la mine, depinde de cuptor, asa ca e bine sa se verifice cu scobitoarea).Eu am copt 30 min cu tava neacoperita apoi am acoperit cu folie de aluminiu si am mai copt-o inca 30 min.


Aici scoasa din cuptor.....


Si deasupra am turnat glazura




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame