vineri, 16 noiembrie 2007

Prajitura cu visine si nuca


Ingrediente

2 oua, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat sau diverse esente, 125 ml ulei, 1 pahar iaurt simplu(125 gr),300 gr faina, 1 plic praf de copt, 1 borcan compot de visine.

Se amesteca ouale cu zaharul , esentele.Se adauga treptat iaurtul si uleiul iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se pun visinele date prin faina, si nuci maruntite(nu macinate!)

Se coace aprox 35-40 min, la 180 grade C.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame