joi, 15 noiembrie 2007

Prajitura inteligenta(care se separa in 3 straturi)


Ingrediente:

8 oua, 1 litru lapte, 250 gr unt sau margarina, 300 gr zahar tos, 10 lg faina, 50 gr zahar vanilat.


Untul , zaharul si 5 lg lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste, se adauga galbenusurile frecate, faina si laptele, amestecand tot timpul. Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie amestecand usor de sus in jos.Toata compozitia se toarna intr-o tava (tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt). Se coace la 175 grade C, 50-60 min.Cu 5 minute inainte de a fi scoas din cuptor se da focul mai tare pt a se rumeni deasupra. Imediat dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar vanilat. Se taie rece.

Se poate observa ca aceasta prajitura isi formeaza singura 2 straturi de blat si unul de crema in mijloc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame