joi, 24 ianuarie 2008

Lapte de pasare cu dulce de leche


INGREDIENTE:
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml dulce de leche
  • 1 lingura amidon
  • esenta de vanilie(optional)

Laptele se pune la fiert.Se bat albusurile spuma cu zaharul. Cand laptele clocoteste, se pune albusul la fiert, portionandu-l cu lingura in mici bulgari.



Se fierb cate un minut pe fiecare parte, dupa care se scot cu supiera intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine. Apoi se aseaza in alt vas si se procedeaza la fel pana se epuizeaza albusul.


Galbenusul se amesteca bine cu amidonul, esenta de vanilie si cu dulce de leche(din care se opreste putin pt ornat) si se toarna incet in laptele cald, amestecand intr-una, evitand fierberea compozitiei. Se lasa sa se ingroase la foc mic.



Crema se repartizeaza in cupe iar deasupra se aseaza bulgarii de albus si se orneaza cu dulce de leche.



Am incercat aceasta combinatie pentru prima data si a rezultat un desert delicios.
Laptele de pasare se poate prepara in varianta simpla, inlocuind acest dulce de leche, cu 100-150 gr zahar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame