vineri, 18 ianuarie 2008

Prajitura cu budinca




Pentru blat am folosit o cutie de "praf de chec"
Am urmat instructiunile de pe cutie, adica pe langa praful din plic am adaugat 2 oua, 100 ml lapte si 100 ml ulei si am mixat 5 minute. Am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara.

Crema: 3 plicuri budinca de ciocolata, 1 l lapte, 10 lg. de zahar.
Se prepara ca si o budinca obisnuita, adica: 800 ml lapte se pune la fiert. Separat, praful de budinca se amesteca cu restul de 200 ml lapte si 10 lg de zahar si se torna peste lapte cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroasa budinca, apoi se ia de pe foc.
In budinca fierbinte se adauga 250 gr unt si 100 gr ciocolata (amaruie sau cu lapte). Se amesteca bine pana se topesc si untul si ciocolata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se bate crema cu mixerul pana cand devine spumoasa.
Crema se intinde peste blat iar deasupra se presara ciocolata alba rasa.
Este o prajitura rapida(se poate prepara in 1 h) pe care o fac destul de des, pentru ca baietelului meu ii place tare mult.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame