joi, 31 ianuarie 2008

Prajitura delicioasa cu mac

INGREDIENTE:

Pt Foi(2):
130 gr untura, 2 lg de zahar, 4 lg lapte, 1 galbenus, 25 gr drojdie proaspata , esenta de portocale, faina cat cuprinde pentru a rezulta o coca din care sa putem intinde 2 foi.

Drojdia se dizolva in laptele caldut apoi se amesteca toate, se framanta bine si se imparte coca in 2 pentru a face 2 foi (la framantat m-a ajutat David, avand deja experienta de la framantatul plastelinei)



Blat:
1 cana lapte fierbinte se toarna peste 1 cana mac macinat si 400 gr zahar. Se se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce se raceste, se adauga 2 galbenuse, 1 pachet de margarina(250gr), 1 plic praf de copt si 150 gr faina. Se bat spuma cele 3 albuse ramase si se amesteca in compozitie.




Se unge o tava dreptunghiulara cu putin unt, iar in interior se aseaza hartie pergament si se niveleaza bine.(in felul acesta hartia se va lipi de tava si nu va aluneca atunci cand asezam prima foaie) Se intinde o foaie (din cocoa pt foi ) , pe alta hartie pergament decupata pe dimensiunea tavii. Ajutandu-ne de hartia pergament intoarcem foaia si o asezam in tava, apoi desprindem incet hartia .(procedand astfel foaia nu se va rupe). Deasupra foii asezam blatul cu mac si nivelam bine. Procedand la fel ca si la prima foaie, asezam deasupra blatului cea de-a doua foaie. E bine ca foaia de deasupra sa fie cu 0.5 cm mai mare decat dimensiunea tavii, pentru ca sa putem nivela marginile in asa fel incat sa nu se vada deloc blatul din mijloc.



Se coace la 180gr C aprox. 45 min. Rece se pudreaza cu zahar pudra(vanilat)



Este o prajitura delicioasa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame