miercuri, 9 ianuarie 2008

Rulada ganache



Reteta blatului de rulada este aici.

Crema ganache: 250 ml frisca lichida, 350 gr ciocolata alba de calitate. Se rupe ciocolata in bucati mai mici si se pune intr-un vas impreuna cu frisca. Se introduce la microunde 4 min. Se amesteca bine si se pune la frigider 3-4 ore (sau poate fi lasata la rece peste noapte). Se bate apoi cu mixerul pana se transforma intr-o crema destul de tare care se foloseste atat la umplerea ruladei cat si la ornat.Am decorat rulada cu ornamente din ciocolata.

Pentru ornamente am folosit 50 gr ciocolata amaruie.Se marunteste ciocolata si se introduce la microunde pentru 1.5-2 min. Se amesteca bine de tot, pentru a nu ramane ciocolata netopita. Cu ajutorul unui cornet din hartie pergament se fac diverse ornamente tot pe o hartie pergament. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se desprinde cu grija hartia.











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame