marți, 5 februarie 2008

Lamingtons

Aceasta este una din prajiturile traditionale australiene. Reteta este preluata de pe siteul Joy of Baking.com

Ingrediente:
  • 280 gr faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt sare
  • 113 gr unt(temp. camerei)
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 120 ml lapte
Se freaca untul pana devine spumos. Se adauga zaharul si se mai mixeaza inca 2-3 min. Apoi se adauga ouale unul cate unul. La final se adauga laptele alternativ cu faina amestecata cu praful de copt . Se coace 20/30 min.(dimensiune tava: 33/24 cm). Se raceste pe un gratar 10 min. Se taie cuburi de 5 cm/5 cm.


Glazura:
  • 450 gr zahar cernut
  • 30 gr cacao
  • 42 gr unt nesarat
  • 120 ml lapte
  • 200 gr nuca de cocos pt decor
Se topesc toate impreuna si se amesteca bine . In glazura obtinuta se scufunda pe rand cuburile din blat si apoi imediat se tavalesc prin nuca de cocos(sau prin nuca simpla)





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame