miercuri, 19 martie 2008

Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata


Pentru aceasta metoda de vopsire a oualor avem neaparat nevoie de manusi de cauciuc. Trebuie sa lucram cu atentie, altfel exista pericolul de a pata masa de lucru(si obiectele din jur), iar aceasta vopsea nu iese decat cu ....foarfeca :( E bine deci sa folosim multe ziare sau alte hartii pentru a proteja masa de lucru.

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se spala cu apa si detergent de vase si se clatesc bine de tot. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au inceput sa fiarba se mai lasa 20min la foc domol.Ouale se pastreaza in apa in care au fiert pana la vopsire.

Intre timp taiem hartia creponata in fasii de 0.5 cm.Pentru a umezi hartia creponata eu am folosit o sticla de plastic cu pulverizator, in care am introdus otet de mere.
Luam oul (care trebuie sa fie cat mai cald, chiar fierbinte-depinde cat suporta fiecare :)) il pulverizam cu putin otet, apoi imbracam oul in fasii divers colorate(fiecare fasie trebuie sa aiba 2-3 straturi de hartie). Pentru a fixa hartiile, le mai pulverizam cu otet din cand in cand. La final putem sa mai umezim putin oul( care e deja bine "imbracat" in hartii:)) cu putin otet. Se aseaza oul pe o tava(protejata cu ziare) si se lasa cateva minute.


E bine sa verificam din cand in cand,pentru a nu iesi culori prea inchise. Daca se doresc culori pastel atunci e bine ca fasiile sa nu aiba prea multe straturi de hartie. La final se indeparteaza hartia si ouale se ung cu ulei pentru luicu.

Oua Pasti 2007
Oua Pasti 2008

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame