sâmbătă, 15 martie 2008

Prajitura cu mere

INGREDIENTE

Pentru cele 2 foi:

700 gr faina, 300 gr margarina (sau 400 gr unt), 2 lingurite zahar - se amesteca bine apoi se adauga 4 galbenusuri, ptuina sare si lapte cat cuprinde pt a obtine un aluat nu prea tare, din care se intind 2 foi.



Umplutura:

2 kg mere curatate de coaja si rase pe razatoarea mare
4 albusuri(ramase de la foi)
200 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara
Merele rase se scurg bine de tot. Albusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga merele si scortisoara .
Se intinde in tava o foaie de aluat , se niveleaza bine, se aseaza umplutura, apoi deasupra se aseaza cealalta foaie.(care se inteapa cu furculita din loc in loc).
Se introduce la cuptor la 180 gr C si se coace aprox 45 min. Se pudreaza cu zahar vanilat.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame