vineri, 14 martie 2008

Rulada cu gem si nuca


INGREDIENTE BLAT:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina.

Se separa galbenusurile de albusuri . Galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar. Albusurile se bat spuma cu 1/4 din zahar. Se amesteca cele 2 compozitii apoi se adauga faina(cernuta) in ploaie, si se amesteca usor.
Se coace in tava de la aragaz (33 cm/ 33 cm) aprox 15 min. Se verifica cu o scobitoare daca este coapta. Calda, se intoarce pe o hartie pergament unsa cu ulei.
Se unge blatul cu 5-6 linguri gem de capsuni(cine doreste poate presara si putina nuca macinata) si se ruleaza. Rulada se unge pe deasupra tot cu gem si se presara cu nuca macinata.


Se decoreaza cu crema de ciocolata si se pudreaza cu zahar.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame