sâmbătă, 29 martie 2008

Salam de biscuiti



Ingrediente:
500 gr biscuiti maruntiti
200 gr zahar
100 gr rahat taiat cubulete
100 gr nuca macinata
200 ml apa
50-100 gr stafide
200 gr unt
2-3 lg cacao
esenta de rom

Apa,zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele si untul si se amesteca bine.Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si biscuitii. Se amesteca bine de tot, pentru ca biscuitii sa absoarba o parte din compozitia lichida.
Eu am introdus compozitia intr-o o folie cilindrica de plastic (mat de plastic:) ) am indesat bine si am legat la capete. Se poate folosi insa si o folie de celofan sau plastic unsa cu unt (si eventual presarata cu nuca simpla sau nuca de cocos) pe care se aseaza compozitia si se ruleaza. Se introduc salamurile de biscuiti la frigider pentru cateva ore.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame