miercuri, 9 aprilie 2008

Chec de cacao


INGREDIENTE:

Compozitia 1:
400 g unt , 800 g zahar, 100 g cacao, 200 ml lapte. Untul, zaharul, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura .

Compozitia 2:
700 gr faina, 6 oua(separat gabenusurile de albusuri) si 1/2 pachet praf de copt, 1/2 lamaie.
In compozitia 1 , dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile. Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi cate o lingura de faina alternand cu una de albus, incorporandu-se usor pana se termina toata cantitatea de faina si albus. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie


Compozitia se toarna in 2 forme mai lungi de chec. Se coace la foc potrivit , 30-40 min, in cuptorul preancalzit. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Dupa ce se aseaza checurile pe platouri se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.


Dupa cum se observa si in imagini eu am folosit doar 1/2 din cantitati . Sfatul meu este sa folositi o tava mai mare de chec, pentru ca altfel trebuie prelungit timpul de coacere iar checul iese prea inalt :)


Photobucket






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame