marți, 15 aprilie 2008

Madlene

INGREDIENTE:
6 oua, 250 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar, esenta de portocale, 1 para(mai moale) rasa pe razatoarea mare.

Se bat intr-un castron ouale intregi, cu zaharul, pana cand cresc si se albesc. Se adauga faina, se amesteca usor, apoi se toarna untul topit la microunde(sau pe aragaz dar este important sa nu ajunga la temperatura de fierbere).


Se amesteca usor, se adauga esenta si para rasa. Se coc in forme de briose(eu am folosit tavi de silicon). Se umplu formele numai pe trei sferturi, deoarece ele cresc la copt. Se scot din forme, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar.


Madlenele sunt foarte pufoase si se pastreaza moi si a doua zi.
Pentru ca mi-a mai ramas aluat am facut ...clatite(un fel de pancakes :))) Le-am prajit intr-o tigaie de teflon, fara sa folosesc ulei. Au iesit foarte bune!




Photobucket




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame