luni, 14 aprilie 2008

Mic dejun vesel

Acest mic dejun este format din: ochiuri romanesti, parizer prajit, sos alb cu castraveciori, si paine prajiita :))

Se face un sos alb din: 1 lingura unt, 1 lingura faina, 250ml lapte. Se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga 2 castraveciori taiati cuburi. Se prajesc separat cateva felii de parizer de pui.

Se da in fiert aprox. 1/2 l apa cu putin otet. Se lasa sa clocoteasca usor. Se sparg ouale pe rand intr-o cescuta si se lasa sa alunece in apa fierbinte. Cu ajutorul unei spumiere, se face albusul sa alunece peste galbenus si sa-l invaluie. Se lasa sa fiarba 3-4 minute. Se scot ochiurile cu spumiera.

Sosul se repartizeaza in farfurii, se aseaza feliile de parizer prajite , apoi ouale si se decoreaza dupa preferinta.

Photobucket

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame