miercuri, 2 aprilie 2008

Paine rapida



INGREDIENTE:

280 gr faina
250 gr iaurt (sa nu fie apos)
1 ou
1 plic praf de copt
1 lingurita rasa de sare
1/2 lingurita zahar

Se amesteca toate ingredientele(cu mixerul sau cu o lingura de lemn)

Se aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la
200 gr C, aprox 40 min (atat a durat la mine, desi in reteta scria ca dureaza doar 15 min, cred ca depinde de cuptor :) )


Este o painica tare buna si se face foarte repede, deci merita incercata :))





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame