marți, 1 aprilie 2008

Prajitura simpla cu mac

Prajitura cu mac-reteta Poca-culinar(cu mici modificari :)

INGREDIENTE:

1 cana mac (macinat)
1 cana lapte caldut
2 cani faina
2 cani zahar pudra
4 oua
1 pachet margarina(250gr)
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Se mixeaza foarte bine margarina topita cu galbenusurile , zaharul si macul. Se adauga faina si laptele si se mixeaza in continuare. Apoi se adauga si bicarbonatul stins cu putin otet.


Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie, amestecandu-se cu lingura, usor, de sus in jos. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt(dimensiunea tavii 25 cm/34 cm). Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 gr C., aprox. 35-40 min.(se verifica cu scobitoarea daca este coapta)


Se poate servi pudrata cu zahar sau cu diverse glazuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame