miercuri, 7 mai 2008

Cornulete bicolore





INGREDIENTE:

Maia : 300 ml lapte, 100 gr zahar, 1 pachet drojdie(50 gr), 1 lingurita faina- se lasa la dospit 15 min.

Separat se bat bine 3 oua intregi cu putina sare si se adauga 200 ml ulei.
Intr-un vas mai mare punem 900 gr faina, 1 plic praf de copt, apoi adaugam maiaua si compozitia de oua batute. Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se imparte in 2 parti. In una din parti se adauga 1 lingura lapte si 1 lingura cu varf cacao si se framata pana se incorporeaza. Se lasa cele doua jumatati(alba si neagra) la dospit 20 min.

Intre timp preparam SIROPUL: 250 gr zahar + 250 ml apa se fierb 15 min.

Umplutura :400 gr rahat taiat felii sau cubulete (se pot folosi si alte umpluturi).



Dupa ce au crescut , fiecare jumatate se imparte in 8 parti. Vom avea 8 bile negre si 8 bile albe. Se intinde cu sucitoarea bila alba si se formeaza un cerc pe care il taiem cu rola in 4 sferturi(cine doreste poate imparti cercul in 6 sau 8 parti, obtinand astfel cornulete mai mici).
La fel se procedeaza si cu bila neagra , doar ca aceasta trebuie sa aiba un diametru mai mic cu 0,5 cm decat cercul alb . Se aseaza cele 4 sferturi negre peste cele albe.

Se intoarce fiecare sfert cu partea alba in sus, se mai intinde putin cu sucitoarea, se aseaza rahatul si se ruleaza.

Se coc la 180 gr Celsius, timp de 15 min. cat sunt inca fierbinit se dau prin siropul de zahar.

Aceasta reteta o am din caietul de retete al mamei mele, care imi facea aceste cornulete in copilarie. Sunt niste cornulete delicioase, singurul lor "defect"este ca se termina mult prea repede :)))



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame