vineri, 2 mai 2008

Cozonac trandafir


Este aceeasi reteta ca si la cozonac melcisori cu nuca


Pentru acest cozonac am folosit doar 1/2 din cantitatea de umplutura din reteta de mai sus.

Cateva imagini din timpul prepararii:

Se intinde aluatul si se unge cu umplutura

Se ruleaza apoi se taie felii de 3-4 cm grosime si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se unge deasupra cu ou batut.
Pentru ca mi-a mai ramas aluat am facut si un mini cozonac pe care l-am copt intr-un vas mic de yena.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame