joi, 29 mai 2008

Inghetata de vanilie, ciocolata si capsuni/Ice cream(chocolate, vanilla and strawberry)



INGREDIENTE:
6 oua, 300 gr zahar, 300 ml lapte, 2 linguri cu varf cacao, 800 ml frisca, 800 gr capsuni, esenta vanilie.

Ouale, zaharul, si laptele se mixeaza bine apoi se fierb la bain-marie pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se imparte in 3 cantitati egale.

Capsunile se paseaza bine cu blenderul de mana.(cel cu gat lung) Se bate frisca si se imparte in 3 cantitati egale.
Vom folosi trei vase pt a amesteca compozitiile.

In primul vas vom avea: compozitia de oua+ capsunile pasate+ frisca.
In al doilea vas : compozitia de oua+cacao+frisca
In al treilea vas : compozitia de oua+ frisca+esenta de vanilie.


Se amesteca cu grija si se pune la congelator 6 ore.


Se poate servi in cupe speciale, alaturi de frisca, ciocolata, fursecuri, fructe intregi sau pasate,etc.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame