sâmbătă, 3 mai 2008

Langos

INGREDIENTE:
500 gr faina
25 gr drojdie proaspata(sau 7 gr drojdie uscata)
350 ml apa calduta
ulei pt prajit

Maiaua: 100 ml apa calduta+ drojdia+1 lingura faina se amesteca bine si se lasa sa creasca (5-10 min). Se adauga apoi peste faina si restul de apa calduta si se framanta bine cu mixerul(aprox. 5-7 min.)

Se lasa la dospit 20 min, intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut se mai framanta putin, apoi se formeaza 10 bile de aluat si se aseaza pe o folie unsa cu ulei.

Bilele se intind cu mana unsa cu ulei, pentru a li se da forma unui langos. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins.


Pentru umplututra am folosit 250 gr branza, 100 ml smantana, 1 legatura marar tocat marunt , sare.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame