vineri, 2 mai 2008

Palmieri


400 gr aluat foietaj(din comert)

Umplutura : 100 gr zahar si 1/2 lingurita scortisoara se amesteca bine

Se intinde foaia de aluat si se presara 1-2 lingurite din umplutura apoi se niveleaza bine cu sucitorea. Se indoaie o data capetele foii de aluat spre interior. Se presara din nou cate putin din cantitatea de umplutura si iar se niveleaza .

Se indoaie din nou aluatul in asa fel incat cele 2 parti sa se intalneasca la mijloc. Se presara umplutura si se niveleaza. Se indoaie cele 2 parti de aluat ramase , una peste cealalta, se presara umplutura si se niveleaza cu sucitoarea.

Se taie fasii de 2-3 cm grosime(eu le-am taiat mai subtiri) se aseaza pe o tava si se introduc 15 min la frigider. Apoi se scot si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt, si se coc in cuptorul preancalzit la 200 gr. Celsius, timp de 15 min.


Se pot face in diverse variante, cu diverse umpluturi-dulci sau sarate.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame