duminică, 11 mai 2008

Prajitura cu visine


(reteta Poca- forum culinar.ro)

Ingrediente:
12 linguri cu zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 4 oua, 9 linguri ulei, 10 linguri lapte caldut, 15 linguri cu varf faina, 1 pliculet praf copt, visine din compot(la borcan de 700-800 gr) fara samburi.

Se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt(se cerne)
Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se aseaza visinele (fara a fi necesar sa fie date prin faina)


Se coace la 175 grade C .

Cand se raceste se pudreaza cu zahar vanilat.


Aceasta reteta a fost deja publicata pe blogul meu, dar pentru ca nu aveam poze pas cu pas am reeditat articolul. Dupa cum se vede si in poza de mai jos(aceasta prajitura am facut-o de foarte multe ori :) se poate pregati si in varianta cu nuca deasupra. In acest caz, nuca tocata marunt se pune odata cu visinele, inainte de a introduce tava la cuptor, iar dupa racire, prajitura se poate glazura cu un gratar de ciocolata. La aceasta varianta cu nuca, nu am pus lingurile cu faina "cu varf" asa cum prevede reteta si prajitura a iesit parca mai pufoasa. Mie imi plac ambele variante, deci fiecare poate alege cum doreste sa realizeze aceasta prajitura: mai densa sau mai pufoasa :)))




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame