vineri, 20 iunie 2008

Crema de zahar ars/Crème Caramel


INGREDIENTE:

Pentru tapetat tava: 6 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza tava(se poate folosi o oala rotunda de aprox.5 litri) cu siropul format.


Pentru Crema:

8 oua
1 litru lapte
8 linguri de zahar

Se mixeaza ouale cu zaharul si se adauga la final laptele. Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu zahar caramelizat si se introduce la cuptor pt 40 min, la 180 gr celsius. Se lasa sa se raceasca complet , se introduce la frigider pt 2-3 ore, apoi se rastoarna pe o alta tava .



Se poate servi simpla sau cu frisca.

Cine doreste poate decora acest desert cu zahar caramelizat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame