sâmbătă, 5 iulie 2008

Prajitură Kinder/Kinder dessert



INGREDIENTE:

BLAT: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina,3 linguri lapte,2 linguri cu varf cacao, 1 plic praf de copt, esenta de rom.
Modalitatea de preparare a blatului aici.

CREMA: 400 ml lapte, 5 linguri cu varf faina, 5 linguri zahar, esenta de valnilie. Se mixeaza bine apoi se fierb, amestecand continuu , pana se ingorasa. Se lasa sa se raceasca complet.

400 ml frisca se mixeaza foarte bine. Se adauga crema de mai sus, se mai mixeaza putin, apoi se foloseste mixerul cu gat lung pentru a omogeniza cat mai bine crema.

GLAZURA: 200 gr. ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida se topesc la microunde.


Blatul se taie in doua, se umple cu crema iar deasupra se toarna glazura.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame