duminică, 5 octombrie 2008

CREMSNIT


Ingrediente:

*Foi de cremes -din comert

*Crema: 1500 ml lapte, 4 budinci de vanilie, 10 linguri de zahar, 200 gr unt

*Frisca lichida 400 ml

Laptele (1000 ml) se pune la fiert. Restul de lapte(500ml) se amesteca bine cu zaharul si praful de budinca, si se toarna peste lapte cand acesta fierbe. Se amesteca bine pana se ingroasa compozitia. Se lasa sa se raceasca complet. (eu am racit rapid crema introducand vasul in apa rece)
Separat se mixaza bine untul apoi se adauga budinca lingura cu lingura pana se obtine o crema fina.

Una din foile de cremes se taie in patrate. Pe cealalta foaie se aseaza crema de budinca iar deasupra ei frisca batuta. Peste frisca se aseaza cu grija patratele din foaia de cremes si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame