sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Gogosi/Donuts




INGREDIENTE:
500 gr faina
75 gr zahar
1/2 lgt sare
1 plic drojdie uscata
4 oua
100 ml lapte
70 gr unt topit
esenta de vanilie
Se amesteca ingredienele uscate iar peste ele se toarna ingredientele lichide si se framanta bine cu mixerul(cu paletele speciale pt framantat). Se lasa sa dospeasca 1 ora(la caldura), apoi se intinde aluatul si se decupeaza gogosii. Se prajesc la foc mediu in ulei incins. Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame