duminică, 30 noiembrie 2008

Prajitura Iulia

Photobucket





INGREDIENTE:

2 foi subtiri de pandispan(din comert)

Blat: 5 oua,200gr zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa, 250 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se adauga uleiul. Treptat se adauaga apa si faina amestecata cu parful de copt.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor.
Se coace la 180 °C, aprox. 30 minute.

Crema: 300 ml frisca, 1 cutie crema de branza almete, 3 linguri de zahar pudra, 3 linguri pireu de zmeura (am folosit zmeura congelata). Se freaca crema de branza almete cu zaharul. Separat se bate bine frisca, apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga zemura.

Glauza-2 plicuri de Tort Gelee, 350 ml apa, 4 linguri de zahar si 4 linguri pireu de zmeura.
Pentru a obtine pireul de zmeura am folosit blenderul de mana(cel cu gat lung).
Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic (folosind doar 350 ml apa) iar la final se dauga pireul de zmeura si se amesteca bine.

Se aseaza o foaie subtire de pandispan, 1/2 din crema, apoi blatul de ciocolata, cealalta 1/2 crema si apoi a doua foaie de pandispan.
Deasupra se toarna glazura fierbinte(se toarna in mijloc si se niveleaza foarte rapid pt a nu se intari)

Photobucket

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame