marți, 23 decembrie 2008

Semilune parfumate/Crescent Cookies


INGREDIENTE:
175 gr unt,
200 gr faina
200 gr nuca macinata
1 ou
80 gr zahar pudra
100 gr ciocolata
esenta de vanilie

Untul se rade pe razatoatea mare si se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente. Se infasoara aluatul in folie si se lasa la frigider 1-2 ore.
Pe o planseta tapetata cu faina se intinde aluatul(aprox. 1 cm grosime) si se decupeaza semilunele. Se coc la 200 °C aprox. 15 minute.
Se pudreaza cu zahar vanilat si se decoreaza cu ciocolata topita.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame