duminică, 25 ianuarie 2009

Tiramisu



INGREDIENTE:

450 gr piscoturi savoiardi
4 galbenusuri
125 gr zahar
500 gr crema mascarpone
250 ml frisca
2 linguri lichior de capuccino
350 ml cafea tare
1 lingura zahar
125 ml vin alb dulce(am folosit Lacrima lui Ovidiu)
10 gr cacao(pentru pudrat)

Se face o cafea tare, se adauga 1 lingura de zahar si se lasa la racit.Cand este rece se adauga vinul alb.


CREMA:

Se bat galbenusurile cu zaharul la bain marie. Peste compozitia de galbenusuri se adauga crema mascarpone si se amesteca bine pana se incorporeaza perfect. Se adauga cele 2 linguri de lichior si frisca batuta, amestecand usor.



Se inmoaie fiecare piscot in amestecul de cafea si vin alb si se aseaza in tava. Se pudreaza cu cacao apoi se aseaza 1/3 din crema, din nou un strat de piscoturi, 1/3 din crema, piscoturi si apoi ultimul strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se lasa la rece aprox. 4 ore.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame