duminică, 8 februarie 2009

Negresa cu banane


INGREDIENTE :
reteta de la Nelaschatzy (culinar.ro)

BLAT : 5 oua,200gr zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa, 250 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se adauga uleiul. Treptat se adauaga apa si faina amestecata cu parful de copt si cacaoa.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, amestecand usor.
Se coace la 180 °C, aprox. 30 minute.

CREMA: 500 ml lapte, 6 linguri de zahar, 2 plaicuri budinca de vanilie, 1/2 pachet unt
Se pregatesete budinca conform indicatiilor de pe plic(se folosesc cantitatile mentionate mai sus). Dupa ce budinca se raceste complet, se adauga treptata in untul frecat spuma.
3-4 banane se taie rondele de 2-3 mm.

GLAZURA : 2 tablete ciocolata amaruie de calitate(se poate folosi si alt tip de ciocolata) si 1/2 pachet de unt. Se topesc impreuna si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Peste blat se intinde uniform crema, apoi se aseaza feliile de banane si deasupra glazura.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame