sâmbătă, 21 februarie 2009

Prajitura Primavara/Springtime Cake

Articol reeditat



INGREDIENTE:


Blat:
6 oua, 6 linguri de zahar,3 plicuri budinca de zmeura,1 plic praf de copt

Cele 6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar apoi se adauga cele 6 galbenusuri pe rand. Se adauga praful de budinca si praful de copt. Se coace 30-40 min la 180 grade C.



Crema:
200 gr unt , 3 galbenusuri, 200 gr zahar pudra

Galbenusurile se fierb pe aburi cu zaharul. Se lasa la racit. Rece se freaca cu untul, pana la omogenizarea completa. Se intinde peste blat si se introduce la frigider.

Glazura:

Cele 3 albusuri ramase se bat cu 200 gr zahar, apoi se fierbe compozitia la bain marie aprox. 15 min. Se ia de pe foc si imediat se intinde uniform peste crema.
Prajitura se pastreaza la rece.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame