sâmbătă, 27 iunie 2009

Prajitura cu banana, morcov si mar/Banana, Carrot and Apple Cake


INGREDIENTE:

2 oua, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1/2 cana ulei, 1 plic praf de copt(15 gr), scortisoara, vanilie
1 morcov, 1 mar, 1 banana

Marul se rade pe razatoarea mare, banana se zdrobeste cu furculita iar morcovul se rade pe razatoarea mica.

Ouale se mixeaza cu zaharul, se adauga treptata uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. La final se adauga fructele si se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara(eu am folosi o tava 29 cm/20 cm) sau se poate folosi si o tava mare de chec. Se coace la 180 °C timp de aprox.45 min(se verifica cu scobitoarea). Eu am acoperit prajitura cu o folie de aluminiu dupa aprox. 30 min de la introducerea in cuptor, pt a se coace mai repede si a nu se arde prea tare deasupra.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat.


Asa cum spuneam mai sus, prajitura se poate coace si in forma de chec (eu am incercat ambele variante)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame