sâmbătă, 18 decembrie 2010

Bulgari de ciocolata/Chocolate Snow Caps





  Ingrediente pt. 40 buc.:
 
200 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
 2 oua
180 gr. zahar
200 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura praf de cacao
3-4 linguri de nuca macinata
200 gr zahar pudra

Se topeste ciocolata cu unt, la bain-marie (sau la microunde). Se bat ouale cu zaharul. Separat, se amesteca faina cu praf de copt, cacao si nuca; se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca.
Aluatul se da la frigider cca.45 min.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se scot cu lingurita portii de aluat si se modeleaza din ele bilute cu mainile pudrate cu faina. Se coc la cuptor cca 10-12 min. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame