sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Chifle pentru hamburgher


INGREDIENTE:
500 gr faina
10 gr sare
50 gr zahar
25 gr drojdie proaspata
1 ou
250 ml lapte
40 gr unt sau margarina(topita)

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, apoi se amesteca bine cu restul ingredientelor. Se mixeaza 3-4 min( folosind paletele pt framantat). Se lasa la dospit 30 min, la 28-30°C. Se intinde apoi aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se taie cercuri cu diametru de 8-10 cm, si grosimea de 1 cm. Se coc in cuptorul preancalzit la 200 °C, timp de 10-15 min.
Dupa ce sunt scoase din cuptor , cat sunt inca fierbinti se ung cu un topit.


Cand a aflat ca voi face chifle pentru hamburgher, David s-a oferit imediat sa ma ajute.

Din resturile de aluat ramase dupa decuparea chiflelor am facut si cateva cornuri (simple)

Aici am improvizat un hamburgher din carne de pui la gratar, cas proaspat si gogosari :)





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame