sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Friptura de iepure(de camp) la cuptor


Ingrediente: carne de iepure, 1 pahar de vin rosu, 4-5 catei de usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, sare, piper (cine doreste poate sa mai puna ceapa,telina), ulei.

Inainte cu 24 de ore carnea se pune la fezandat(marinat) Se procedeaza astfel:

Carnea se impaneaza cu usturoi, se condimenteaza ,peste se torana vinul si se completeaza cu apa pana o acopera.

Tava se invleste in folie si se pune la rece 24 de ore.

A doua zi se trece la prepararea ei.
Inainte sa o pun la cuptor eu am aruncat "marinata" si am adugat in tava apa , vin si condimente.(in unele retete se foloseste acea marinata si pentru frigerea carnii, eu insa am preferat sa o arunc).
Se serveste cu o garnitura de orez, pireu de carofi sau sote de legume, langa un pahar de vin rosu :)))

Am uitata sa fac o precizare. Vinovat pentru culoarea inchisa a fripturii este vinul, care nu a fost unul din comert, ci a fost un zaibar veritabil :))


Si aici o bucata de friptura de iepure de camp......A fost delicioasa! :))




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame