sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Tortilla spaniola de cartofi


INGREDIENTE:
  • 400 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 oua
  • 2 rosii mari carnoase
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare, piper
Se decojesc cartofii se spala si se taie felii foarte subtiri.Se toaca ceapa(eu am pus si putina ceapa verde). Se taie jumatati ardeii se curata si se taie cubulete.

Se incalzeste cuptorul la 180 gr.C. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc feliile de cartofi pe ambele fete, la foc mijlociu 10 min. Se adauga ceapa si ardeiul si se calesc impreuna. Se adauga sare si piper.

Compozitia din tigaie se toarna intr-o forma de yena.

Deasupra se pun feliile de rosii. Se bat ouale cu sare , piper si patrunjel tocat. Se toarna peste cartofi si se coace totul la cuptor 15 min.











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame