sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Medalion din piept de pui

Ingrediente:
1 piept de pui fiert si tocat marunt (eu am folosit masina de tocat) 
50 ml lapte 
50 gr faina 
2 linguri pesmet 
1 morcov fiert si taiat rondele de cca. 1 cm grosime 
1 legatura marar(sau patrunjel) 
1 ou 
1 lamaie 
1 ceapa rosie(mica) taiata marunt 
sare, piper 
ulei pt prajit si salata verde pt ornat
    Se amesteca carnea, oul, pesmetul, laptele, ceapa si mararul tocat marunt, si se obtine o compozitie din care formam medalioane de cca 5 cm diametru.

    In centrul acestora se pune cate o rondea de morcov fiert si se apasa bine. Se trec medalioanele prin faina si se prajesc in ulei incins, pentru a se rumeni frumos pe ambele parti.



    Se pot servi cu garnitura de pireu de cartofi.



    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Unitati de masura



    Produse

    Grame

    Grame

    Grame

    Grame


    1 Cup

    1 Ounce(oz)

    1 Lingurita

    1 Lingura








    Praf de copt



    4.6 grame

    13.8 grame


    Bicarbonat de sodiu



    4.6 grame

    13.8 grame


    Unt

    227


    4.7 grame

    14.2 grame


    Lapte batut(iaurt moale)

    245

    30.6 grame per fl oz




    Faina alba

    125





    Faina integrala

    120

    15 grame per oz

    2.5 grame

    7.5 grame


    Gelatina alba

    227

    28.38 grame

    4.7 grame

    14.1 grame


    Ulei de masline

    216


    4.5 grame

    13.5 grame


    Ulei vegetal (lichid)

    218


    4.6 grame

    14 grame


    Unt de alune

    258





    Orez alb cu bob lung

    185





    Sare fina de masa

    292





    Grasime vegetala

    205


    4.2 grame

    12.8 grame


    Zahar brun

    220


    4.6 grame

    13.8 grame


    Zahar tos

    200


    4.2 grame

    12.6 grame


    Zahar pudra

    120


    2.5 grame

    8 grame


    Esenta de vanilie

    208


    4.2 grame

    13 grame


    Apa

    237

    29.57 grame




    Drojdie uscata

    224

    28.00 grame