luni, 30 noiembrie 2015

Paine Bradut/Christmas Tree Bread



INGREDIENTE:
(reteta "paine cu petale"- Ginette)

290 ml lapte caldut
450 gr faina
3 lgt zahar
1 lgt sare
30 gr unt topit
20 gr drijdie proaspata

Se dizolva drojdia in laptele caldut, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mixerul aprox. 10 min.(cu paletele spirala). Se formeaza bradutul si se pune la dospit 30 min (la cald). Se unge deasupra cu 1 galbenus de ou frecat cu 1 lgt miere si se introduce la cuptor pt 35-40 min la foc potrivit.


Este o painica fff pufoasa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Unitati de masura



Produse

Grame

Grame

Grame

Grame


1 Cup

1 Ounce(oz)

1 Lingurita

1 Lingura








Praf de copt



4.6 grame

13.8 grame


Bicarbonat de sodiu



4.6 grame

13.8 grame


Unt

227


4.7 grame

14.2 grame


Lapte batut(iaurt moale)

245

30.6 grame per fl oz




Faina alba

125





Faina integrala

120

15 grame per oz

2.5 grame

7.5 grame


Gelatina alba

227

28.38 grame

4.7 grame

14.1 grame


Ulei de masline

216


4.5 grame

13.5 grame


Ulei vegetal (lichid)

218


4.6 grame

14 grame


Unt de alune

258





Orez alb cu bob lung

185





Sare fina de masa

292





Grasime vegetala

205


4.2 grame

12.8 grame


Zahar brun

220


4.6 grame

13.8 grame


Zahar tos

200


4.2 grame

12.6 grame


Zahar pudra

120


2.5 grame

8 grame


Esenta de vanilie

208


4.2 grame

13 grame


Apa

237

29.57 grame




Drojdie uscata

224

28.00 grame